Financiering

vanHeugten-Hulpverlening begrijpt dat er zorgen kunnen ontstaan over de kosten die ambulante individuele begeleiding met zich mee neemt. Gelukkig is het in Nederland goed geregeld en zijn er mogelijkheden om een beroep te doen op de gemeente. In de meeste gevallen is het dan zo dat er enkel en alleen de wettelijke verplichte eigen bijdrage betaald moet worden van 19 euro per maand. Soms is het mogelijk dat de gemeente de wettelijk eigen bijdrage voor jou betaalt. vanHeugten-Hulpverlening kan indien gewenst jou volledig ondersteunen in het aanvragen van een indicatie bij de gemeente of het zorgkantoor. Tot slot is vanHeugten-Hulpverlening op de achtergrond hard aan het werk om een gecontracteerde aanbieder te worden (WMO), zodat dit in de toekomst nog makkelijker en beter geregeld is.

Kosten en vergoeding mentorschap

Cliënten betalen een vergoeding voor mentorschap, die bestaat uit eenmalige en jaarlijkse kosten. Bij vanHeugten-Hulpverlening wordt daarover geen btw gerekend. Wanneer de cliënt deze vergoeding zelf niet kan betalen, kan hij of zij beide bedragen (deels) terugkrijgen via de bijzondere bijstand.

Eenmalige kosten

Griffiekosten
De eenmalige kosten bestaan ten eerste uit de griffiekosten. Deze betaal je voor het aanvragen van mentorschap bij de rechtbank. Dat tarief wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en bedraagt per 1 januari 2021 € 85,-.

Jaarlijkse kosten

De vergoeding die de cliënt jaarlijks aan vanHeugten-Hulpverlening betaalt, dient als onkostenvergoeding voor de mentor (telefoon en reiskosten).

De rechter bepaalt de vergoeding voor de mentor tijdens zijn of haar benoeming. De huidige vergoeding bedraagt in 2021 € 644

Bijzondere Bijstand

Wanneer de cliënt beperkte inkomsten en vermogen heeft, bijvoorbeeld omdat hij of zij leeft van een uitkering, kun je de kosten voor mentorschap geheel of gedeeltelijk terug vragen bij de gemeente via de bijzondere bijstand.

Contact

Kom direct in contact.

Contactgegevens

vanHeugten-Hulpverlening

Nassau Dwarsstraat 30G
5251KJ Vlijmen

Thijs@vanheugten-hulpverlening.nl

+31 85 130 4160

KvK nummer

81606893

AGB code

41789115

Kom direct in contact.

Contactgegevens

vanHeugten-Hulpverlening

Nassau Dwarsstraat 30G
5251KJ Vlijmen

Thijs@vanheugten-hulpverlening.nl

+31 85 130 4160

KvK nummer

81606893

AGB code

41789115